Hurstin joulujuhlassa pöydät katettiin kauniiksi

Hyväntekeväisyyden vaikutus ja sanoma

27.12.2023

Päätimme vuoden 2023 loppupuoliskolla, että annamme joulumuistamisiin varatut rahat Hurstin Avun keräykseen. Myös osa tiimistämme oli aattona auttamassa Hurstin vähävaraisten joulujuhlassa. Juhla järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa, jonka mahdollisti Henry Aflecht maksamalla 27 000 euron vuokran. Paikalla oli 1246 vierasta ja noin 230 avustajaa. Eli reilut viisi vierasta yhtä juhlan avustajaa kohden, mikä oli hyvä, sillä näin flunssaisena aikana sairastumisia voi tulla aallon lailla.

Jokaisella avustajalla oli vahva joulumielen jakamisen tahto. Koska avustajia oli paljon, jouduimme olemaan ripeitä ehtiäksemme edes auttamaan. Kilpailu siitä, kuka saa tarjota vieraalle lautasen pöytään, oli liikuttavaa. Mutta liikuttavinta oli se, kuinka ilolla ja kiitollisuudella apu otettiin vastaan. Tapahtuman alussa olimme vastaanottorivissä ohjaamassa vieraita järjestyksessä pöytiin, jotta kaikille löytyi paikka eikä kukaan jäisi ulos. Kun vieraita saapui, saimme samalla myös toivottaa heidät tervetulleeksi ja hyvää joulua. Meitä oli rivissä varmaankin sata avustajaa. Oli upeaa nähdä hyväntuuliset rouvat ja herrat, jotka jaksoivat vastata lukuisiin avustajien toivotuksiin ja taputtivat meille kiitoksena hymyillen.

Paikalla olivat myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö puheineen sekä Paula Vesala ja Hanna Pakarinen, jotka ilahduttivat vieraita lauluesityksillään. Ilmapiiri oli silminnähden lämminhenkinen, vaikkakin seinien sisään tiivistyikin sillä hetkellä monenmoista äärilaidan tarinaa verrattuna perinteiseen messupäivään.

Sini Hursti oli ilmoittanut somessa ennen joulujuhlaa, että vieraille lopuksi jaettaviin ruokakasseihin ei ollut tarpeeksi sisältöä. Ilmoituksella oli niin merkittävä vaikutus, että kasseja tuli yli tarpeen ja niitä pystyttiin jakamaan vielä Tapaninpäivänäkin. Tarvehan avulle on vuoden jokaisena päivänä, ei vain jouluna.

Ensi vuoden tilavuokran maksaja on vielä auki. Henry Aflecht haastoi Kim Väisäsen hoitamaan ensi joulun vuokran ja lupasi hoitaa sitten vastavuoroisesti vuoden 2025 vuokran. Henry on nostanut somekanavillaan esille sen, että menestyvän on vaikea tehdä hyväntekeväisyyttä niin, ettei siitä valitettaisi. Jonkun mielestä sitä tulisi tehdä anonyyminä ja jonkun mielestä puolestaan nimettömänä pysyminen on koppavaa. Teit miten päin vain, niin väärin menee. Tärkeintä on se miten vähävaraiset ottavat avun vastaan. Heitä ei liene kiinnostanut oliko Henry mahdollistanut paikan nimellänsä vaiko ei, mutta uskon, että he haluavat tapahtumalle jatkumoa kuten aikaisempinakin vuosina. Se, että äänensä kuuluviin saavat ihmiset nostavat lahjoituksiaan esille, saattaa saada aikaan tarvetta tehdä samoin. Hyväntekeväisyys ketjuuntuu ja kasvaa isommaksi vaikuttamiseksi.

nallet

Olimme ottaneet juhlaan mukaan pehmonalleja, joita oli tarkoitus jakaa mahdollisille lapsivieraille. Mukana oli 16 nallea ja kaikki lapsivieraat saivat tiettävästi omansa. Silmien kirkastumisen ja ilon näkeminen oli paras joululahja meille tänä vuonna. Kiitos Hurstin Apu, että saimme olla mukana.

Lisätietoa Hurstin Avusta: https://hurstinapu.fi/

Katja Rasi
100 Solutions Oy
etunimi.sukunimi@100solutions.fi

Kirjoittaja on 100 Solutions Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Katja Rasi. Yritys tekee vastuullista myyntityötä B2B-yrityksille mm. ympäristö-, energia-, IT-, rakentaminen- ja koulutuksen aloilla. Räätälöity myynnin ulkoistaminen voi pitää sisällään prospektointia, tapaamisten buukkausta, liidien tunnistamista ja myyntiputken rakentamista asiakashallintajärjestelmiin, markkinaselvityksiä sekä kansainvälistymisaskelia uusille markkina-alueille. 100 Solutions Oy:n track recordina voidaan mainita asiakasyrityksen liikevaihdon 24 %:n ja tuloksen yli 200 %:n kasvu yhteistyön alkamisen jälkeen. 

Kuvat: Sami Laine / Katja Rasi

crosschevron-down